Музика – Как се отразяваше от печатните медии по времето на социализма

Пух

Пух - Valerio, Dody, Riccardo e Roby intorno al 1970

Пух през 1970

Италианският вокално-инструментален квартет „Пух” се ползува с национална и международна известност. Появата му е логичен резултат от по-съвременните изисквания и търсения в света на новата италианска естрада от 70-та година насам на основата на присъщата й кантиленност. С това „Пух“, заедно със съставите „Друпи“, „Хомо Сапиенс“ и другите явява представител на така наречения „мелоди рок“, като се стреми това да не бъде имитация на англо-американските им колеги. Въпреки това някои считат, че стилът му е близък до този на „Дженезис“ и „Йес“. Името на състава е взето от любимия герой на децата Мечо Пух. Членове на квартета са: Роби Факинети – ръководител и композитор на повечето от песните им, свири на орган, пиано и синтезатор; Доди Баталия – соло китарист; Рикардо Фольи -бас китарист; Стефано Дорацио – ударни инструменти. Същевременно всички те почти равностойно изпълняват ролята на певци. Песните им в повечето случаи носят шлагерен елемент и се отличават с интересните си и богати аранжименти. При концертни изпълнения използуват не малко звукови и най-вече светлинни ефекти – задължителния атрибут на всяка поп група.
Съставът „Пух“ е завоювал не малко успехи и отличия в своята творческа биография. В родината си има няколко „Златни плочи“, с много аплодисменти са свързани гастролите му в Европа и Америка. Песента „Ние двамата в света и душата“ се задържа 19 седмици в топлистите, „Толкова я обичам“ – 17 седмици, „Мисля“ -16 седмици и други. Освен тях на голяма популярност се радват и „Още нещо за теб“, „И ще отидеш“, „Ако знаеш, ако можеш, ако искаш“, „Да свършим“, „Аз и ти в други дни“, „Мила, най-красивата“ и др. Очаква се вокално-инструменталният състав „Пух“ отново да посети нашата страна, за да поднесе на почитателите си своите песни.

Дискография на Пух

3 коментара по Пух

  • Благодаря за инфото и дискографията. Трудно се намират неща за и от Пух в днешно време.

  • Познавам четеримата – Роби, Стефано, Доди и Ред – „Пух“ от 1976 година , когато изнасяха концерт в Слънчев бряг. Бях впечатлена от тяхната музика, но самите те са невероятно дружелюбни, симпатични, добронамерени и прекрасни. За съжаление в България няма разпространение на тяхна музика. Случайно по италианската телевизия видях тяхна презентация за концерта им във връзка с 40 години на сцена а на 03.01.2009 гледах същия концерт по нашата телевизия. Върнах се в спомените си преди 32 години на концерта в Слънчев бряг, когато те свиреха и пееха два часа без прекъсване. Имам невероятни автографи от тях.

  • Благодаря за информацията.И аз много ги харесвам,но наистина трудно се намира тяхна музика.Не знам имат ли дискове и къде се намират.
    поздрави и всичко добро от мен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Блога
Този блог има за цел да покаже как се отразяваха музикалните новини и събития по времето на социализма и по-точно от 1970 до 1989 година. Приятно четене