Музика – Как се отразяваше от печатните медии по времето на социализма

Защо

През 70-те и 80-те години бях много запален по музиката. По онова време намирането на „упадъчна западна музика“ беше един доста сложен процес. Но в този блог няма да говоря как се намираше музика по онова време. Тук ще стане дума за нещо друго. Като запален фен на популярната музика (както се наричаше по онова време) се оказа, че съм запазил много статии за музиката писани през 70 и 80-те години.
Наскоро си спомних за едно забравено чекмедже, пълно с изрезки на снимки и статии от времето на социализма. Статиите са писани в страхотен социалистически стил и общият им дух е да заклеймят загниващия капитализъм (ама какъв израз докарах по спомени).
Стори ми се добра идея да публикувам някои от статиите свързани с музиката. Тъй като статиите са изрязвани от различни вестници и списания, ще публикувам годината на издаване и автора, където са упоменати под статията. За съжаление печатът на снимките към статиите е ужасен и няма как да се приложат тук, но ще се опитам да намеря подходящи снимки към статиите в нета.
Приятно четене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Блога
Този блог има за цел да покаже как се отразяваха музикалните новини и събития по времето на социализма и по-точно от 1970 до 1989 година. Приятно четене