Музика – Как се отразяваше от печатните медии по времето на социализма

Супертрамп

SupertrampСтранни са понякога мотивите, които карат някоя група да приеме едно или друго име. Често пъти в него е афиширана философската, Житейската или художествената платформа на групата, но не рядко названията са плод на случайно хрумване. За съжаление не ни е известно какъв е произходът на името „Супертрамп“ (в превод от английски – „Суперскитник“), но ако ми е разрешено да импровизирам свободно, бих свързала фирмата на групата с присъствието на четири (от всичко пет!) души англичани. За американски състав това е много!
Нашумялата в последно време „Супертрамп“ има постоянно местожителство и месторабота в Калифорния. Единственият кореняк е барабанистът Боб Бенберг, макар фамилията му да подсказва наличието на скандинавска кръв в жилите му. Групата създава музика, която при всички случаи е свързана в генетичната верига на рока, но все пак е достатъчно индивидуална, за да говорим за собствен стил. Двете и най-известни засега плочи са „Престъпление на столетието“ и „Криза?, Каква криза?“ Между най-популярните им записи, които през зимата и началото на пролетта бяха по върховете на класациите и се харчеха добре на пазара, е „Американска закуска“.
В момента „Супертрамп“ работи в следния състав: Роджър Ходгсън – китара, Рик Дейвис (клавишни инструменти), Боб Бенберг (ударни инструменти), Доуги Томпсън (китара) и Ентъни Хелиуел (саксофон, кларинет).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Блога
Този блог има за цел да покаже как се отразяваха музикалните новини и събития по времето на социализма и по-точно от 1970 до 1989 година. Приятно четене