Музика – Как се отразяваше от печатните медии по времето на социализма

Пух

Пух - Valerio, Dody, Riccardo e Roby intorno al 1970

Пух през 1970

Италианският вокално-инструментален квартет „Пух” се ползува с национална и международна известност. Появата му е логичен резултат от по-съвременните изисквания и търсения в света на новата италианска естрада от 70-та година насам на основата на присъщата й кантиленност. С това „Пух“, заедно със съставите „Друпи“, „Хомо Сапиенс“ и другите явява представител на така наречения „мелоди рок“, като се стреми това да не бъде имитация на англо-американските им колеги. Въпреки това някои считат, че стилът му е близък до този на „Дженезис“ и „Йес“. Името на състава е взето от любимия герой на децата Мечо Пух. Членове на квартета са: Роби Факинети – ръководител и композитор на повечето от песните им, свири на орган, пиано и синтезатор; Доди Баталия – соло китарист; Рикардо Фольи -бас китарист; Стефано Дорацио – ударни инструменти. Същевременно всички те почти равностойно изпълняват ролята на певци. Песните им в повечето случаи носят шлагерен елемент и се отличават с интересните си и богати аранжименти. При концертни изпълнения използуват не малко звукови и най-вече светлинни ефекти – задължителния атрибут на всяка поп група.
Съставът „Пух“ е завоювал не малко успехи и отличия в своята творческа биография. В родината си има няколко „Златни плочи“, с много аплодисменти са свързани гастролите му в Европа и Америка. Песента „Ние двамата в света и душата“ се задържа 19 седмици в топлистите, „Толкова я обичам“ – 17 седмици, „Мисля“ -16 седмици и други. Освен тях на голяма популярност се радват и „Още нещо за теб“, „И ще отидеш“, „Ако знаеш, ако можеш, ако искаш“, „Да свършим“, „Аз и ти в други дни“, „Мила, най-красивата“ и др. Очаква се вокално-инструменталният състав „Пух“ отново да посети нашата страна, за да поднесе на почитателите си своите песни.

Дискография на Пух

3 коментара по Пух

  • Благодаря за инфото и дискографията. Трудно се намират неща за и от Пух в днешно време.

  • Познавам четеримата – Роби, Стефано, Доди и Ред – „Пух“ от 1976 година , когато изнасяха концерт в Слънчев бряг. Бях впечатлена от тяхната музика, но самите те са невероятно дружелюбни, симпатични, добронамерени и прекрасни. За съжаление в България няма разпространение на тяхна музика. Случайно по италианската телевизия видях тяхна презентация за концерта им във връзка с 40 години на сцена а на 03.01.2009 гледах същия концерт по нашата телевизия. Върнах се в спомените си преди 32 години на концерта в Слънчев бряг, когато те свиреха и пееха два часа без прекъсване. Имам невероятни автографи от тях.

  • Благодаря за информацията.И аз много ги харесвам,но наистина трудно се намира тяхна музика.Не знам имат ли дискове и къде се намират.
    поздрави и всичко добро от мен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Блога
Този блог има за цел да покаже как се отразяваха музикалните новини и събития по времето на социализма и по-точно от 1970 до 1989 година. Приятно четене