Музика – Как се отразяваше от печатните медии по времето на социализма

Супертрамп

SupertrampСтранни са понякога мотивите, които карат някоя група да приеме едно или друго име. Често пъти в него е афиширана философската, Житейската или художествената платформа на групата, но не рядко названията са плод на случайно хрумване. За съжаление не ни е известно какъв е произходът на името „Супертрамп“ (в превод от английски – „Суперскитник“), но ако ми е разрешено да импровизирам свободно, бих свързала фирмата на групата с присъствието на четири (от всичко пет!) души англичани. За американски състав това е много!
Нашумялата в последно време „Супертрамп“ има постоянно местожителство и месторабота в Калифорния. Единственият кореняк е барабанистът Боб Бенберг, макар фамилията му да подсказва наличието на скандинавска кръв в жилите му. Групата създава музика, която при всички случаи е свързана в генетичната верига на рока, но все пак е достатъчно индивидуална, за да говорим за собствен стил. Двете и най-известни засега плочи са „Престъпление на столетието“ и „Криза?, Каква криза?“ Между най-популярните им записи, които през зимата и началото на пролетта бяха по върховете на класациите и се харчеха добре на пазара, е „Американска закуска“.
В момента „Супертрамп“ работи в следния състав: Роджър Ходгсън – китара, Рик Дейвис (клавишни инструменти), Боб Бенберг (ударни инструменти), Доуги Томпсън (китара) и Ентъни Хелиуел (саксофон, кларинет).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Блога
Този блог има за цел да покаже как се отразяваха музикалните новини и събития по времето на социализма и по-точно от 1970 до 1989 година. Приятно четене